Botten lagret
100 gr smör
1/2 dl socker
5 msk kakao
1 ägg uppvispat
1 tsk vaniljsocker
2,5 dl krossade digestive kex
2 dl kokos
1 dl hackade mandlar
Mellersta lagret
100 gr smör
3 msk grädde eller mjölk
2 msk vaniljsåspulver
3 dl florsocker ( tycker det räcker med 2 1/2 dl, beror på hur söta du vill ha dem)
Översta lagret
1,2 hg mörk blockchoklad eller ljus. (Jag använde ljus blockchoklad.)
2 msk smör eller kokosfett.
Smält smöret med florsockret och vaniljsockret. Tillsätt det uppvispade ägget och låt det hela sjuda tills det tjocknar.Ta av från värmen, rör i kexsmulorna, kokosen och de hackade mandlarna. Smulblandningen ska tryckas fast i en fyrkantig smord form ca 20x20 cm ( jag hade bakplåtspapper i formen, smord).
Vispa smör, grädde, vaniljsåspulver och florsocker mjukt och krämigt. Bred över det på understa lagret och ställ kakan i kylskåp en stund..
Smält chokladen och fettet i en kastrull över vattenbad på låg värme. När chokladen svalnat något men är fortfarande flytande breder man den över kakan. Låt stå i kylskåp i tim. Skär sedan kakan i små bitar. För detta är ett mycket sött bakverk.
Mums!
Ser verkligen ut som lyxiga godbitar!
SvaraRaderaTack!
RaderaDe är helt underbara, men jag undrar om någon har förslag på en variant utan mandlar (och nötter)?
SvaraRadera