tisdag 15 maj 2012

Kladdkaka - Kokos tosca






Den här kokos toscan bakade jag i söndags, en kladdkaka utan bakpulver... Det är nog ingenting för bantare för det är massor med socker och smör i den.... för er som inte räknar kalorier ...den smakar ljuvligt!



Ännu godare med grädde och jordgubbar till!

Recept

4 ägg
6 dl socker 
150 gr smör smält
6 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
3 dl vetemjöl

Glasyr

75 gr smör
2 dl socker
1 1/2 dl grädde
1 dl sirap
1 påse kokosflingor (200 gr)

Sätt ugnen på 200 gr, smörj och bröa en långpanna eller ugnsform.
Smält smöret.
Vispa ägg och socker pösigt, blanda i vaniljsocker, salt, och kakao.
Blanda i vetemjölet och det smälta smöret sist, rör till en jämn smet.
Bred ut smeten i den smorda långpannan. Grädda i 200 gr i ca 15 min i mitten av ugnen.
Gör under tiden kokosglasyren i en kastrull.
Häll kokosflingor, sirap, socker, grädde och smör i en kastrull. Rör om så att det blir en jämn smet,
låt det sedan sjuda i ca 5 minuter.
När kakan är klar, bred på glasyren och grädda ytterliggare ca 10 min tills kakan fått en fin gyllenbrun färg. Skäres i bitar när den svalnat.
Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar