Dumlekakor
Dumlekakor är spröda kakor med en seg kola i mitten och nobless på toppen.
Recept
200 g smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
0, 5 tsk salt
15 st dumlekakor
15 st nobless original
flingsalt att garnera med
Sätt ugnen på 175 grader, fördela aluminiumformar på en plåt.
Vispa ihop smör och strösocker krämigt med en elvisp.
Tillsätt sedan resten av ingredienserna till degen, vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, och salt.
Arbeta ihop förhand bara precis tills det går ihop till en deg.
Dela degen i 15 lika stora delar, rulla varje del till en
jämn boll och fördela bollarna i aluminiumformarna.
Tryck ner en dumlekola i mitten på varje degboll.
Grädda kakorna i mitten av ugnen i 10-12 minuter.
Toppa kakorna med nobless och flingsalt medan de fortfarande är varma.
Går utmärkt att frysa när noblessen stelnat och kakan är kal
Så goda!
SvaraRaderaTack Katarina!
Radera