Den här kakan hittade jag i boken Sju sorters kakor, den påminner lite i smaken av budapeststubbe.
Det är finhackade nötter i och den ska vara lite seg.
Recept Californiakakor ca 25 st
2 1/2 dl brun farin
1 msk maizena majsstärkelse
1 krm salt
2 äggvitor
2 dl hackade nötter
eve blockchoklad till garnering
Blanda farinsocker, maizena och salt.
Vispa äggvitorna till hårt skum, gärna med elvisp i en torr ren skål.
Blanda försiktigt skummet med farinblandningen. Rör ner nötterna.
Klicka ut smeten glest på bakplåtspapper på en plåt med hjälp av en tesked. ( jag spritsade ut smeten ). Kakorna kan flyta ut under gräddningen.
Grädda mitt i ugnen i 150 gr ca 15 min. Låt kakorna svalna på plåten innan de lossas från pappret.
Garnera ev med blochchoklad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar