De här chokladkakorna är så läckra! Den snöiga ytan av florsocker passar bra till den
mustiga chokladsmaken. En härlig vinterkaka som man gärna ser till jul.
Recept
100 gr mörk choklad
60 gr smör, rumsvarmt
1 1/2 dl farinsocker
1 ägg
1/2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk mald kardemumma
2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
1/4 dl mjölk
Garnering
Strösocker
florsocker
Hacka chokladen och smält den över vattenbad. Låt den svalna något.
Vispa smör och farinsocker. Vispa ner ägget. Tillsätt vaniljsocker, kardemumma
och till sist den smälta chokladen under lätt vispning.
Rör ihop vetemjöl, kakao, bakpulver och salt i en skål. Rör i mjölet och mjölken i smörblandningen.
Degen ska vara lätt kladdig.
Forma degen till en rulle, plasta in den och låt den vila i kylen i några timmar.
Sätt ugnen på 175 grader.
Forma bollar av degen, platta till dem lätt. Rulla varje boll först i strösocker och sedan i rikligt
med florsocker.
Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda dem mitt i ugnen i ca 14 min, tills ytan krackelerar.
Vilka goda kakor och en fin vinterbild! Kram
SvaraRaderaTack! Kram
Radera