Vad passar bättre än regnbågskaka till jul! En sockerkaka med röd och grön smörkräm.
Garneras med florsocker och vatten.
Recept
Till varje sockerkaka
2 Ägg
2 dl Strösocker
1 dl Gräddmjölk eller mjölk
2 msk Smör smält
2 1/2 dl Vetemjöl
2 tsk Bakpulver
1 msk Vaniljsocker
(2 tsk Kakao)
Smörkräm x 2 st
125 gr Smör
1 dl Florsocker
1 Äggula
Rosa och lila karamellfärg
Glasyr 4 dl florsocker, lite vatten, detta räcker till att glasera båda kakorna.
Gör 2 smetar, en med kakao och en utan.
Ägg och socker vispas väl, tillsätt det smälta smöret, sist mjöl och bakpulver, samt smak.
Häll i 2 smorda och bröade formar, alltså 1 ljus kaka och 1 chokladkaka.
Grädda i 200 gr i ca 30 min.
Under
tiden vispas smörkrämen och färgas i två skålar. Då kakorna blivit
riktigt kalla delas de på längden i 4 st 1 cm tjocka skivor,
per sockerkaka. Bred på smörkrämen mellan skivorna.
Börja
att varva 1 ljus skiva, grön smörkräm, 1 mörk skiva, röd smörkräm, 1 ljus skiva samt grön smörkräm. 1 st mörk skiva längst upp.
Upprepa detta så att ni får 2 st kakor.
Glasera kakorna och ställ i kylskåp en stund. Går bra att frysas.
Den är verkligen fin! Jag blir glad av att se på den och skulle gärna smaka på en bit! Kram
SvaraRaderaTack så mycket! Jag skickar över en bit till dig ;) Kram
Radera