Det här receptet har jag fått av Maja, hon berättade att hon gjort kakan till advent i många år.
Det är mandelmassa och apelsinsaft i botten, den garneras med choklad och mandel.
En mycket saftig och god kaka!
Recept
250 gr riven mandelmassa
150 gr smör
1 dl socker
3 ägg
2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
salt en nypa
saft och skal av 1 apelsin
Glasyr
1dl grädde
1/2 chokladkaka
mandel till garnering
Riv mandelmassan grovt, blanda i smöret och sockret, samt 3 ägg ett i sänder.
Blanda i mjöl, bakpulver, salt, saft och skal av 1 apelsin..
Häll blandningen i en smord och bröad form med löstagbar kant.
Grädda i 175 gr i ca 45 min.
Glasyr
Koka upp grädden, bryt sönder chokladen och låt den smälta i grädden. Rör om till en chokladsmet.
Låt svalna något. Bred över kakan. Strö över hackade eller skållade halva mandlar.
Lycka till!
Den är så fin och smakerna är helt i min smak! Kram
SvaraRaderaTack Katarina! Trevlig helg!
Radera