onsdag 19 december 2012

Chokladkola






 Chokladkola med toffebitar är inte så dumt! 
Jag gjorde samma recept som till vaniljkolan, men tillsatte kakao.
 Konsistensen blir lite som fudge.
  


  


. 











Så här gör man
ca 60 st
100 gr smör
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 dl ljus sirap
2 msk flytande glykos ( finns i matvaruaffärer )
2 dl vispgrädde
3 1/2 msk kakao
ev toffebitar 
 Smält smöret, häll i resten av ingredienserna.
använd gärna en lite vidare kastrull så tar det inte så lång tid
innan kolan är klar.
Koka upp och låt sjuda på låg värme, det ska bubbla.
När smeten börjar mörkna lite gör du kulprovet. Fiska upp en halv tesked smet
och doppa i ett glas med kallt vatten.
Kan du rulla en boll av smeten så är kolan färdig.
Häll upp i en form, strö över ev toffebitar ställ ut och låt kallna.
Skär i bitar och slå in i smörpapper.
Njut!!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar