söndag 2 december 2012

Lillians Adventskaka







Jag älskar att pyssla och dekorera med ljus i alla former, den här gjorde jag till helgen.





Vad passar bättre än adventskaka idag! En god och saftig med härlig smak av saffran.



















Recept

2 ägg
2,5 dl socker
1 pkt saffran
200 gr smör
1 1/2 dl mjölk
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver

Så här gör ni

Sätt ugnen på 175 gr. Smörj och bröa en form. Smält smöret och låt det svalna.
Stöt saffran i en mortel, gärna med en sockerbit.
Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt smör, mjölk och saffran.
Blanda mjölet med bakpulvret och rör ner det i smeten.
Häll den i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 min.
Låt kakan svalna på galler. Klipp ut en stjärna av smörpapper, lägg den på kakan, sikta florsocker över kakan.




Önskar alla en trevlig advent!
Kram på er!




2 kommentarer:

  1. Kakan ser så god ut! Önskar dig en fin första advent! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Detsamma till dig! Kram

      Radera